Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Специјална плакета Ошишаном јежу за 75 година постојања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 10. 2011.

Специјална плакета Ошишаном јежу за 75 година постојања

Овогодишњи Сатира фест под покровитељством Министарства културе, информисања и информационог друштва и Министарства вера и дијаспоре биће одржан у четвртак 6. октобра у великој сали Градске општине Стари град, улица Македонска 42.


Манифестацију ће у 19. сати отворити државни секретар у Министарству вера и дијаспоре Миодраг Јакшић.

Сатира фест 2011. посвећен је осамдесетогодишњици рођења Владимира Булатовића Виба и одвија се под слоганом "Ви(б) и ми". О овом српском сатиричару говориће књижевник Бане Јовановић.

Ове године се за награду борило најбољих 35 сатиричара из Србије, Црне Горе, БиХ, Словеније, Румуније и Македоније које је Уметнички савет Сатира феста одабрао на конкурсу.

Награду за најбољу причу, по одлуци жирија на чијем челу је био Слободан Симић, добио је Раша Папеш из Крагујевца, а аутор најбоље песме је Растко Закић из Београда.

Управни одбор Београдског афористичарског круга одлучио је да признања за укупан допринос сатири додели књижевнику Витомиру Теофиловићу и књижевном критичару проф. др Ратку Божовићу.

Признање "Златни круг", за допринос сатири у свету за 2011. годину добили су: Владимир Шојхер из Русије (за "Антологију мудрости", објављену у Москви), Џејмс Гири из САД (за "Антологију најбољих светских афористичара", објављену у Њујорку), Дан Костинаш из Румуније (за превод српских афоризама на шпански језик), Горан Мракић из Румуније (за превод српских афоризама на румунски и румунских на српски), Франци Чеч из Словеније ("Антологију српског афоризма" на словеначком) и Васил Толевски из Македоније (за "Антологију балканског афоризма" и антологију "Наши пријатељи" - српски афоризми на македонском језику).

Специјалне плакете Београдског афористичарског круга за афирмацију и популаризацију сатире биће додељне часопису за сатиру "Етна" и главној уредници Весни Денчић из Београда, Данима хумора и сатире из Пљеваља, недељнику за хумор и сатиру "Стршел" из Софије, емисији "Чивијашка вртешка" која се емитује на Радио Шапцу, Сектору за издавачку делатност Савеза Срба у Румунији и електронском издању часописа "Ошишани јеж" и уреднику Душку М. Петровићу.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси