Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јелена Спасић: Нећу пристати на тајно суђење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 10. 2011.

Јелена Спасић: Нећу пристати на тајно суђење


Новинарка Јелена Спасић коју новосадско тужилаштво терети да је „нанела штету безбедности Србије“ текстом „Државни органи потпуно неспремни за рат“ одбија да учествује у тајном суђењу које је предвиђено оптужницом.

- Никада нећу пристати на тајно суђење. Могу да ме хапсе, да ми раде шта хоће, али ми сигурно тајно судити неће. У демократском друштву новинарима не могу тајно да суде, а поготово ако су радили у интересу јавности што је и њихов посао – каже Спасићка

Она ће до понедељка припремити приговор на оптужницу.

Према Спасићкиним речима очекивала је да против ње буде подигнута оптужница, али не и да ће држава прогањати новинаре да одају изворе што је супротно европским конвенцијама и пресудама Европског суда за људска права у Стразбуру.

Податак да је за два дана петицију УНС-а против тајног суђења њој и уреднику „Националног грађанског“ Милораду Бојовићу потписало више од 320 новинара и главних уредника српских медија Спасићка коментарише са задовољством као потврду да еснаф жели да брани себе од притисака власти.

УНС подсећа да су се данас огласиле Међународна федерација новинара и Европска федерација новинара протестујући због кривичног прогона новинара у Србији.

Новинарка Јелена Спасић одговара на питања:

О одбрани на тајном суђењу


О oптужници


О заштити извора и подршци колега

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси