Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Конкурс општине Мерошина за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 01. 2016.

Конкурс општине Мерошина за суфинансирање медијских пројеката

На основу члана 15. 17. и 18. Закона о јавном информисању и медијима („Сл. гласник РС“, бр. 83/14), члана 20. и 46. Закона о локалној самоуправи (,,Сл. гласник РС“, бр. 129/07) и члана 6. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС“ бр. 126/2014), начелник Општинске управе општине Мерошина расписује:

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА

РАДИ ОСТВАРИВАЊА ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА

У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА У 2016. ГОДИНИ

 

Намена конкурса је суфинасирање производње медијских садржаја из области јавног информисања, који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана на територији општине Мерошина; заштити и развоју људских права и демократије, унапређивању правне и социјалне државе; слободном развоју личности и заштити деце и младих; развоју културног и уметничког стваралаштва; развоју образовања, укључујући и медијску писменост као део образовног система; развоју науке, спорта и физичке културе; заштити животне средине и здравља људи; унапређивању медијског и новинарског професионализма и осталих медијских садржаја који доприносе задовољавању потреба грађана за информацијама и садржајима из свих области живота, без дискриминације.

Укупан износ средстава намењен за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања из буџета Општине Мерошина износи 1.100.000,00 динара.

 

Право учешћа на конкурсу има издавач медија који је уписан у регистар медија и  правно лице, односно предузетник који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија, као и доказ о постојању техничко кадровског капацитета за реализацију овог пројекта на територији општине Мерошина. Учесник конкурса може предложити суфинансирање пројекта у износу који не прелази 80% вредности пројекта, а највише до износа који је утврђен конкурсом.

Право учешћа на конкурсу немају издавачи који се финансирају из јавних прихода као и издавач медија који није уписан у Регистар медија.

Документација коју прилаже подносилац пројекта

Учесници конкурса су обавезни да попуњен образац за учешће на Јавном позиву доставе у четири примерка. Образац се преузима са сајта Општине Мерошина. Учесник на Јавном позиву обавезан је да приложи и следећа документа у једном примерку:

-          фотокопију Решења АПР о упису у Регистар медија,

-          фотокопија Решења о регистрацији правног лица или предузетника у АПР,

-          дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма издата од Регулаторног тела за електронске медије,

-          оверена изјава/сагласност медија (или више њих) да ће програмски садржај бити емитован/објављен у том медију (обавезно само за правна лица и предузетнике регистроване за продукцију телевизијског и радијског програма)

-          доказ да се учесник на конкурсу не налази у блокади.

Пријаве на конкурс подносе се у року од 15 дана од дана објављивања у дневном листу „Народне новине“, од 20.01.2016. године до 04.02.2016. године.

Јавни позив и потребни обрасци могу се преузети на интернет страници општине Мерошина www.merosina.org.rs

Пријава на конкурс подноси се на адресу: Општина Мерошина, Цара Лазара  бр.17, 18252 Мерошина, са назнаком: Конкурс за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2016. години и предаје се на писарници Општинске управе општине Мерошина непосредно или препоручено поштом.

 

Одлука о расподели средстава доноси се најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса.

Додатне информације могу се добити радним данима од 11 до 14 часова на телефон 018/4892 034, лице за контакт Зоран Милутиновић.

Позивају се новинарска и медијска удружења, регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса, да предложе чланове конкурсне комисије. Позивају се медијски стручњаци заинтересовани за учешће у раду комисије да се писаним путем обрате Општини Мерошина. Уз предлог за чланове комисије доставити и кратке биографије.

Рок за достављање предлога за чланове комисије исти је као и рок за подношење пријава на конкурс.

Учесници конкурса су обавезни да попуњен образац за учешће на Јавном позиву доставе у четири примерка.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси