Насловна  |  Актуелно  |  Шта је УНС рекао, а шта (ни)је објављено  |  Нетачно пренета изјава председника УНС-а у „Српском телеграфу“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Шта је УНС рекао, а шта (ни)је објављено

11. 04. 2019.

Извор: УНС

Нетачно пренета изјава председника УНС-а у „Српском телеграфу“

Новинарка „Српског телеграфа“ Бојана Пауновић јуче је питала председника Удружења новинара Србије (УНС) Владимира Радомировића да коментарише долазак полицајца у редакцију овог листа са налогом за привођење одговорног уредника Бориса Вуковића.

„Министар Вукосављевић је тужио одговорног уредника ’Српског телеграфа’ због објављеног порнографског материјала. Уредник се два пута није појавио на заказаном рочишту, али је уредно Прекршајном суду доставио образложење и оправдање свог одсуства“, обавестила је Радомировића Пауновић.

Одговор Владимира Радомировића „Српском телеграфу“:                                          

- Подсетићу Вас да је Удружење новинара Србије осудило објављивање порнографског садржаја на насловним странама дневних новина и да је подржало Министарство културе и информисања кад је против одговорних уредника тих медија поднело прекршајне пријаве. Објављивање експлицитних фотографија било је драстично кршење Кодекса новинара Србије, а о кршењу закона одлучиће суд. Сви грађани, посебно учесници у јавном животу, треба да поштују ауторитет суда и да рочишта не одлажу због "раније заказаних пословних обавеза". Ово правило мора да важи и за нас новинаре а и за министре у влади који туже медије а онда не долазе на суђење. Позивам колегу Вуковића да се јави поступајућем судији, а суд да укине наредбу за његово привођење.

Одговор објављен у онлајн и штампаном издању „Српског телеграфа“:

- Председник Удружења новинара Србије (УНС) Владимир Радомировић одговорио нам је да у оваквом поступку не види ништа непримерено и за њега није спорно што је полиција дошла у редакцију да приведе уредника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси