Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осуда поступка према новинару РТВ-а Ненаду Јовићевићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 03. 2012.

Извор: Дневник

Осуда поступка према новинару РТВ-а Ненаду Јовићевићу

Независно удружење новинара Србије (НУНС) јуче је најоштрије осудило одлуку градоначелника Бечеја Петера Кнезија да онемогући дописнику Радио-телевизије Војводине Ненаду Јовићевићу да уђе у зграду Скупштине општине.

У саопштењу НУНС је навео да је тиме Јовићевићу онемогућен рад, што је вид озбиљног притиска на медије.

НУНС је позвао градоначелника Бечеја да што пре измени одлуку и омогући нормалан рад свих новинара и подсетио да су органи власти дужни да равноправно третирају све новинаре и да омогуће пун доступ информацијама од јавног значаја, под једнаким условима за све.

Приступ информацијама од јавног значаја и увид у рад органа јавне власти, како на општинском, тако и на другим нивома, никако не сме бити арбитраран или условљен личним ставом неког функционера - пише у саопштењу.

Према НУНС-у, сваки покушај представника власти да сарадњу ограниче само на оне новинаре који су њима по вољи директан је атак на слободу медија. Поступак градоначелника Бечеја осудили су и Удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине.

Како је прексиноћ за РТВ изјавио председник општине Бечеј Петер Кнези, Радио-телевизији Војводине није ускраћена информација из те општине, већ је с конференције за новинаре у згради бечејске општине искључен новинар Ненад Јовићевић који, како је оценио Кнези, необјективно информише јавност.

- С конференције за новинаре, а не са састанка посланика, како тврди именовани, није искључена РТВ него личност која већ дуже време необјективно информише јавност из Бечеја - навео је Кнези у писаној изјави, напомињући да нема коментара поводом прекјучерашњег догађаја, када скупштинско обезбеђење није дозволило улазак у зграду дописнику РТВ-а Ненаду Јовићевићу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси