Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бећковићева ће се одазвати суду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 03. 2012.

Извор: www.b92.net

Бећковићева ће се одазвати суду

Уредница емисије 'Утисак недеље' Оља Бећковић даће исказ пред судом 12. марта. Бећковићеву је тужио предсеник Покрета Снага Србије Богољуб Карић.



Карић је против ауторке и водитељке емисије 'Утисак недеље' која се емитује на Телевизији Б92 поднео приватну кривичну тужбу за кривично дело из члана 336 а Кривичног законика Републике Србије "недозвољено јавно коментарисање судских поступака".

Како је саопштила Адвокатска канцелација Драганић, која је заступник Оље Бећковић, новинарка ће се уредно одазвати позиву суда и у присуству свог овлашћеног браниоца дати исказ на саслушању заказаном за 12. март.

Кривична тужба коју је Богољуб Карић преко свог правног заступника поднео против Оље Бећковић заснива се на кривичном делу које по својој законској дефиницији гласи:

"Ко за време трајања поступка пред судом, а пре доношења правоснажне судске одлуке, у намери да повреди претпоставку невиности или независности суда, даје јавне изјаве у средствима јавног информисања, казниће се затвором до шест месеци и новчаном казном“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси