Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Судски извршитељ у СББ-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2012.

Извор: Данас

Судски извршитељ у СББ-у

Из дистрибутивног предузећа СББ упозоравају да судски извршитељи у покушају да врате сигнал телевизе Канал 9 могу да прекину сигнал у Новом Саду током викенда.

У саопштењу тог предузећа се наводи да „у зависности од врсте штете коју нестручним руковањем проузрокују судски извршитељ и лица у његовој пратњи, интернета и ТВ сигнала можда уопште неће бити следећег викенда или дуже“.

„СББ је поступио по решењу суда којим је одређена привремена мера и врши дистрибуцију Канала 9. Првостепени суд и поступајући судија Привредног суда у Новом Саду други пут усвајају исту привремену меру потпуно мимо налога који су добили од Апелационог привредног суда који је претходно одређену привремену меру укинуо.

И поред тога што је привремена мера већ одавно извршена, потпуно неразумљиво због чега, извршитељ Александар Грлић је заказао поновни долазак по предлогу за принудно спровођење привремене мере за петак у осам сати.

СББ ће свакако омогућити улаз у своје просторије судским органима, јер поштујемо одлуке суда, али истичемо да не можемо да сносимо одговорност ако нестручна лица буду нарушила квалитет сигнала телевизије и интернета или изазову прекид сигнала. Суду смо већ доставили примерак документа о извршеном мерењу у нашој главној станици које је извршило независно стручно лице, којим доказујемо да смо привремену меру у свему извршили“, наводи се у саопштењу СББ.

Међутим, у Каналу 9 тврде да је враћање сигнала на основу судског решења било само формално, пошто је квалитет слике изузетно лош.

- Неколико сати пошто што је СББ 24. фебруара након решења суда вратио програм Канала 9 у свој основни аналогни пакет, квалитет сигнала овог програма је постао толико лош да гледаоци не могу да га прате. Квалитет програма наше телевизије код свих осталих кабловских дистрибутера у Новом Саду је одличан и не могу да верујем да само СББ не може, на квалитетан начин, да нађе техничко решење пријема њиховог програма - каже директорка Канала 9 Маја Павловић.

Привредни суд у Новом Саду у поновљеном поступку поново је пресудио у корист Канала 9 у спору са СББ-ом па овај кабловски дистрибутер поново има обавезу да новосадску телевизију врати у основни пакет аналогних програма.

А. И.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси