Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Инсајдер” ће ипак бити емитован
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2012.

Извор: Политика

„Инсајдер” ће ипак бити емитован

Члан Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА) Горан Пековић негирао је јуче наводе медија да емисија „Инсајдер” неће моћи да се емитује до избора, истичући да је реч о емисији информативног типа и да такве емисије могу да се емитују током кампање.



„Апсолутно није тачно да Инсајдер неће моћи да се емитује пре 7. маја, јер је то емисија информативног типа и по нашој класификацији и по класификацији Телевизије Б92, на којој се емитује. А све информативне емисије могу, без проблема, да се емитују током кампање”, нагласио је Пековић у изјави Танјугу.

Пековић је прецизирао да се упутством РРА, које се тиче понашања емитера током кампање, у члану 10. прописује да се страначки функционери, носиоци изборних листа или кандидати на тим листама не могу појављивати у забавним, документарним, играним и филмским програмима како би се заштитили грађани од индиректног политичког маркетинга и хуманизованог представљања политичара.

„То се, наравно, не односи на информативне емисије, ни на филмове које су снимљени пре 20 или 40 година, већ на оно што је актуелно и што се тренутно снима и дешава”, напоменуо је Пековић.

Тако политичари, како је навео, неће моћи да гостују у емисијама као што је „Вече са Иваном Ивановићем” или „Амиџи шоу” док траје кампања. Пековић је рекао да се то, на пример, не односи на емисију „Пирамида”, у којој су недавно гостовала два политичара, будући да је такође реч о емисији информативног типа.

„Политика” је јуче објавила изјаву ауторке „Инсајдера” Бранкице Станковић, која је навела да емитовање новог серијала „Инсајдера” неће моћи да почне 2. априла како је планирано, већ 7. маја, због обавезујућег упутства РРА, којим се, између осталог, емитерима налаже да током кампање искључе емитовање и документарних емисија у којима се појављују политичари. Она је рекла да емисија „Инсајдер” спада у документарни програм.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси