Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА тражи извињење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2012.

Извор: Блиц

РРА тражи извињење

„Инсајдер“ ипак 2. априла. Савет РРА тврди да нису забранили ниједну информативну емисију у Србији.


Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) саопштио је, поводом тврдњи да је РРА забранила „Инсајдер“, да та нити било која информативна емисија у Србији није забрањена било којом одлуком те агенције. У званичном саопштењу савет тражи деманти и извињење свих који су својим „произвољним ставовима и непрофесоналним приступом“ нанели велику штету тој институцији.

Да подсетимо, ауторка „Инсајдера“ Бранкица Станковић раније је изјавила да емитовање новог серијала неће моћи да почне 2. априла, како је планирано, већ 7. маја због обавезујућег упуства РРА којим се, између осталог, емитерима налаже да током кампање пред предстојеће изборе искључе емитовање и документарних емисија у којима се појављују политичари. Како су пренели медији, она је рекла да „Инсајдер“ спада у документарни програм.

С друге стране, из РРА кажу да се члан 10 обавезујућег упутства не односи на информативне емисије, емисије истраживачког новинарства, нити на емисије које су других жанрова, а које су унапред снимљене и чије је емитовање планирано за дане предизборне кампање.

„Сматрамо да смо и поводом ове недоумице могли исто овако одговорити без производње скандала, као и беспотребне и јалове медијске помпе. Подсећамо и да је само у протеклих шест месеци РТВ Б92 много пута и то за много мање проблеме контактирала с РРА и сваку недоумицу смо решавали брзо и без икаквих тензија“, наводи се у саопштењу.

Савет РРА због свега овога очекује деманти и извињење свих медија који су о томе писали и, како кажу, нанели велику штету тој институцији.

Антрфиле: Станковић: Има цензуре

Ауторка „Инсајдера" Бранкица Станковић такође се огласила:

„Нисам рекла да је РРА забранила 'лнсајдер' јег је тема била Косово, како се то наводи у саопштењу РРА. То је класична замена теза којој, као по правилу, прибегавају сви представници надлежних институција када треба да објасне своје одлуке. Врло јасно сам изнела своје мишљење да је држава преко обавезујућег упутства РРА увела цензуру свим медијима и то јесте тачно", стоји, између осталог, у саопштењу.

Марија Мијатовић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси