Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Градоначелник критикује рад локалне телевизије Тимок
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2012.

Извор: Прес

Градоначелник критикује рад локалне телевизије Тимок

Жестока предизборна кампања у Зајечару



Зајечар - Градоначелник Зајечара Бошко Ничић, високи функционер Уједињених региона Србије, рекао је да ће ова странка затражити од Републичке радиодифузне агенције 24-сатни мониторинг над радом Тимочке радио-телевизије, у чијем је Управном одбору Ничићев политички противник Саша Мирковић, потпредседник Покрета радника и сељака.

- У наредних неколико дана сакупићемо потписе грађана и упутити петицију Републичкој радиодифузној агенцији са захтевом да уведе 24-сатни мониторинг над радом Тимочке радио-телевизије. Ова телевизија не само да не поштује правила новинарске професије него на крајње груб, непримерен, примитиван и вулгаран начин вређа кога стигне. Овако нешто се није догађало ни у време мрачних деведесетих година. Из минута у минут на овој телевизији може да се чује гомила лажи и непроверених информација - рекао је Ничић и додао да је још рекао да је Саша Мирковић дрско и бахато претио члану изборне комисије Слађани Каран, за шта треба да сноси одређене последице.

Саша Мирковић је одговорио на Ничићеве изјаве.

- Ничићу смета изношење истине на Тимочкој телевизији, а док је та иста телевизија објављивала „његову истину“ и обмањивала грађане, није му сметала. Ова телевизија има емисије и бави се истраживачким новинарством које ће доказати многе малверзације врхушке око господина Ничића, о чему не желимо да ћутимо. Што се тиче РРА, по закону смо обавезни да достављамо свакодневне мониторинге, тако да на слободу мисли и говора не може да утиче један Ничић, који је до јуче терорисао медије. Тимочка телевизија је градска, а не Ничићева телевизија - рекао је Мирковић.

Лидер Покрета радника и сељака одбацио је оптужбе да је на било који начин претио Слађани Каран.

- Мислим да је госпођа Каран врло коректна и поштена жена. Изјава о претњи је инсинуација, јер мора да чува свој посао, као и посао мужа. Градска скупштина је запослила читаве фамилије, па је постала једна врста породичне мануфактуре. Тако их Ничић држи увезане, па кући на јастуку једни другима шапућу шта ће сутра да раде. Од Слађане Каран само сам тражио објашњење зашто свим странкама нису омогућени подједнаки услови за прикупљање потписа за изборне листе - изјавио је кандидат за градоначелника Зајечара.

Мирковић је још додао да му не пада напамет да након избора ствара било какву коалицију са УРС-ом.

- Не пада ми напамет да мој због Ничића сиви образ претворим у црни, него ћу да га мало избелим - рекао је Мирковић.

С. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси