Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радојковић: Драг ми је Тијанић, али ми је истина дража
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 03. 2012.

Извор: Политика

Радојковић: Драг ми је Тијанић, али ми је истина дража

Поводом текста објављеног у нашем листу 17. марта о злоупотреби јавног сервиса у политичке сврхе обратио нам се професор Факултета политичких наука Мирољуб Радојковић са жељом да допуни извештај агенције Бета који смо ми пренели.



Он наводи да је своје мишљење изнео на конференцији за новинаре у Медија центру 16. марта на којој су представљени резултати надгледања медија, а за сваку такву конференцију припрема се писано саопштење. Он је навео два примера злоупотребе јавног сервиса, од којих је само један коментарисао директор Радио-телевизије Србије, који сматра да ТВ дневник два није злоупотребљен, јер је приликом посете Црној Трави председник Србије и председник Демократске странке говорио „свега” седам минута, а не свих 11 колико је прилог трајао.

Међутим, у извештају Бете није наведен драстичнији пример од 28. фебруара, када се очекивало додељивање статуса кандидата за ЕУ нашој земљи:

„Тог дана одлука није донета, тако да није било ни догађаја о коме је председник, у директном јављању из Брисела, говорио у Дневнику два директно, по мом мерењу, 12 минута. Пошто догађаја није било он је говорио о значају добијања кандидатуре што је главна тачка изборне платформе владајуће коалиције.

Волео бих да директор јавног сервиса погледа и тај снимак, јави нам тачну дужину, и да свој коментар о томе у каквом ’дресу’ (државном или политичком) је тада наступио председник.

Можда ћу му сада ја бити мање ’омиљен професор’. Жао ми је, и мени је драг Александар Тијанић, али ми је истина дража”, наводи професор Радојковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси