Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Од сутра пробни дигитални ТВ сигнал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 03. 2012.

Извор: Данас

Од сутра пробни дигитални ТВ сигнал

Београд - Пробно емитовање дигиталног телевизијског сигнала у Србији, након више одлагања, почеће сутра на 15 локација, најавило је јавно предузеће Емисиона техника и везе (ЕТВ). У оквиру ове „иницијалне мреже“ биће емитовано десет програма у стандардној резолуцији и један у високој ХД резолуцији.



Према одлуци Републичке радиодифузне агенције, у тест мрежи могу да буду емитовани - РТС 1, РТС 2, РТС дигитал, Пинк, Б92, Прва, Авала, Хепи, РТВ1, СТБ и РТС ХД.

„Стварно стање ће бити познато после детаљних мерења које ће наши стручњаци обављати у наредним месецима, дигитални сигнал из иницијалне мреже моћи ће да прими око 40 одсто становништва Србије. Иницијална мреже је, у експерименталној фази, намењена за тестирање система, предајника, пријемника, различитих параметара и могућности простирања и пријема“, наводе у ЕТВ.

За пријем дигиталног сигнала грађанима је, подсећају, потребан ТВ пријемник са ДВБ-Т2 тјунером или посебан уређај који декодује дигитални сигнал и омогућава да се он прати на стандардном ТВ пријемнику - Сет Топ Бокс.

Б. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси