Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар тражи 2,5 милиона динара, пресуда за 15 дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 04. 2012.

Извор: Дневник

Новинар тражи 2,5 милиона динара, пресуда за 15 дана

Пред судом у Новом Саду завршен првостепени поступак против Велимира Илића




Девет година након инцидента, када је лидер Нове Србије Велимир Илић, током снимања интервјуа у Београду, ударио тадашњег новинара новосадске ТВ „Аполо” Владимира Јешића, коначно је завршен првостепени поступак у парници коју је Јешић покренуо против Илића.

На јучерашњем, завршном рочишту ове парнице, Јешићев адвокат Владимир Хоровиц је предао одштетни захтев на укупан износ од 2,5 милиона динара, а коначна пресуда суда очекује се у року од 15 дана.

У захтеву за накнаду штете тужилац је навео да се износ од 1.250.000 динара тражи за претрпљени душевни бол и повреду угледа и части, 250.000 динара за нанете лаке телесне повреде и милион динара за претрпљени страх.

– Девет година је требало да се ово суђење заврши. Одбрана Велимира Илића није изнела ниједан доказ који би оспорио чињеницу да ме је напао током снимања интервјуа. Целокупан износ одштетног захтева биће уплаћен у хуманитарне сврхе, а порука коју желим да пошаљем с овог суђења је упућена свим политичарима у нашој земљи да нису изнад обичних грађана и да се не могу бахато понашати само зато што су на некој функцији – рекао је Владимир Јешић по окончању јучерашњег рочишта у новосадском суду.

Према речима адвоката Јова Поповића, који заступа Велимира Илића, одштетни захтев је превисок и не одговара делу због је вођена парница, али коментар целог поступка моћи ће да се да тек по изрицању пресуде.

– Суд је донео одлуку да закључи претрес и да донесе пресуду. Судија је одбила неке моје предлоге, али, наравно, то је право суда. Сачекаћемо писмену пресуду и тада ћемо донету одлуку о евентуалној жалби – рекао је Поповић.

Правни заступник Владимира Јешића, новосадски адвокат Владимир Хоровиц, каже да је првостепени поступак завршен уз велике напоре суда због покушаја туженог да избегне суђење.

– Иако се све одуговлачило, а нека рочишта су била отказивана, јучерашњим саслушањем судског вештака коначно је завршен поступак у првом степену. Очекујем да ће суд брзо донети пресуду и да ће нам она у писменом облику бити прослеђена у наредних петнаестак дана – каже Хоровиц.

Овај инцидент се догодио 1. јуна 2003. године током снимања емисије „Тет-а-тет” ТВ „Аполо„.

По раније договореном термину, екипа новосадске телевизије је отишла у Београд да би с Велимиром Илићем снимила интервју у просторијама Нове Србије. Питање новинара о рођачкој вези између Велимира Илића и Страхиње Илића изнервирало је некадашњег министра за капитална улагања, који се терети да је усред снимања устао са столице, ударио Владимира Јешића, успут изрекавши низ псовки и увреда на рачун новосадског новинара.

Цео инцидент јасно се види и чује на снимку који је у овом случају кључни доказ тужиоца.

Н. Перковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси