Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јутјуб суспендовао Трампов налог
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 01. 2021.

Аутор: Бета-АФП Извор: Данас

Јутјуб суспендовао Трампов налог

Платформа Јутјуб, у власништву Гугла, суспендовао је најмање на седам дана канал Доналда Трампа и уклонио један видео због кршења политике везане за подстицање насиља, навела је компанија касно синоћ.

„С обзиром на забринутост због садашњег ризика од насиља ми смо укинули нови садржај објављен онлајн на каналу Доналда Трампа због кршења наше политике“, написано је на сајту ове платформе за поделу видеа.

На насловној страни Трамповог канала стоји видео од пре месец дана одлазећег председника САД који доводи у питање процес председничких избора из новембра, и који је имао 5,8 милиона прегледа.

Канал америчког председника је сада суспендован за свако ново регистровање садржаја на најмање седам дана што може бити продужено, навео је Јутјуб.

Платформа поделе видеа је такође навела да на неодређено време деактивира коментаре на Трамповом каналу из безбедносних разлога.

Коалиција невладиних организација је јуче позвала Јутјуб да укине тај канал и запретила рекламним бојкотом ако то не уради.

Прошле недеље друштвена мрежа Фејсбук суспендовала је Трампове налоге на Фејсбуку и на Инстаграму после насилног упада његових присталица у амерички Капитол у време када су заседала оба дома да потвбрде изборну победу демократе Џоа Бајдена.

Твитер је отишао даље и укино Трампов налог, и тиме му ускратио приступ његовој омиљеној платформи. Раније је Твитер већ обележавао упозорењима његове Твитове о резултатима избора.

Твитер је такође трајно уклноио 70.000 налога повезаних са присталицама покрета теорија завере Канон (QAnon), који су про-Трамп.

Друге друштвене мреже као што су Снапчат и Твич су такође суспендовале Трампове налоге.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

14.01.

2021.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 09:26

Габ уместо Твитера

Твитер налог Доналда Трампа и даље постоји, али на другој друштвеној мрежи, Габ. Власник ове друштвене мреже Ендрју Торба направио је копију целог Трамповог налога и пребацио га на своју друштвену мрежу. Торба је то учинио пре него што је Твитер трајно суспендовао Трампов налог. Поједини кругови у Вашингтону траже хапшење Торбе због учешћа у нередима током демонстрација Трампових присталица 6. јануара и упада у Конгрес.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси