Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бодрожић упутио извињење партнерима из Медијске коалиције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2021.

Аутор: Бета Извор: Н1

Бодрожић упутио извињење партнерима из Медијске коалиције

Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Жељко Бодрожић упутио је извињење "партнерима" из Медијске коалиције јер им је "ненамерно" приписао ставове и услове НУНС-а о даљем учешћу у Радној групи за безбедност новинара.

Подсетио је да је НУНС раније заузео „јасан став“ да учешће у новој радној групи за безбедност новинара орочи на три месеца и да представницима Владе Србије и Министарства културе и информисања упути захтеве који би у суштини били сажетак 13 захтева у вези безбедности новинара које је Медијска коалиција упутила Влади Србије 2018. године.

„Став НУНС-а да би од испуњења тих захтева зависио наш даљи останак у разговорима са представницима државе, очигледно не деле поједини партнери из Медијске коалиције и извињавам се што сам им у интервјуу за портал Тачно.нет приписао нешто што не подржавају“, навео је Бодрожић а пренео НУНС.

Додао је да је за тај портал изјавио како су на састанку неформалне Медијске коалиције, у којој су, поред НУНС-а и Независно друштво новинара Војводине, Асоцијација медија, Асоцијација независних електронским медија (АНЕМ), Локал пресс и Асоцијација онлајн медија (АОМ), усагласили неколико захтева поводом уласка у нову радну групу за безбедност новинара под покровитељством Владе Србије и ресорног министарства.

„Очигледно сам, међутим, погрешно разумео поједине колегинице и колеге и потом ненамерно свим партнерима из Медијске коалиције приписао ставове и услове НУНС-а о даљем учешћу у разговорима са представницима државе“, навео је Бодрожић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси