Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преминуо први уредник Радио Краљева
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2021.

Извор: РТВ Краљево

Преминуо први уредник Радио Краљева

У Краљеву је данас сахрањен Миодраг Ђокић (1933-2021) директор Радио Краљева у оснивању а касније, после спајања са Ибарским новостима и први уредник Радио Краљева.

По одласку из Радио Краљева Миодраг је обављао низ руководећих дужности у предузећу „Аутотранспорт“ из Краљева да би радну каријеру окончао, као резервни мајор пешадије, у некадашњем Штабу за територијалну одбрану Међуопштинске регионалне заједнице Краљево.

Пре ових дужности Ђокић је радио као учитељ у родној Катрги а потом је обављао и низ одговорних функција у ондашњој општинској омладинској организацији.

Радио Краљево је, својом Одлуком од 30. јуна 1966. године, основала Скупштина општине Краљево а програм је почео да се емитује 30. децембра 1970. године.

Као директор радија у оснивању Миодраг Ђокић је био задужен за послове набавке опреме и њене монтаже, а касније и за избор првих запослених.

У Ратини је, тада, монтиран 10 киловатни средње таласни предајник а студио на VI спрату Дома друштвених организација. На том послу Ђокић тесно је сарађивао са стручњацима из Радио Београда.

Радио Краљево је, недавно, обележели пола века свог постојања и рада.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси