Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Покрајинска влада подржала рад мањинских медија са 312 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2021.

Аутор: Сања Мацут Милован Извор: РТВ

Покрајинска влада подржала рад мањинских медија са 312 милиона динара

Покрајинска влада доделила је мањинским медијима, чији су оснивач Национални савети, уговоре о суфинансирању.

Покрајинска влада подржала је рад мањинских медија са 312 милиона динара. Тај новац добила су 22 листа, девет издавачких кућа на језицима националних мањина.

"За нашу кућу то значи 105 милиона динара. Са аспекта редакције то 50% укупних прихода, а са нивоа куће 25. Без ове помоћи не би могли да опсатнемо" изјавила је Розалија Екрес, директорка Мађар Со-а.

"Оно што је добро да је финансирање непромењено и то је ваћжно за идавање Руског слова. То је највећи део који трошимо за информисање. Ипак нису покривене за половину делатности, то су сајт књиге и то морамо из пројеката из својих средстава" рекао је Борис Варга, директор Новинско издавачке установе Руско слово.

У Покрајинској влади кажу да су последњих година за финансирање мањинских листова определили 60 милиона динара више.

"Оно што је важно да доделом ових уговора Покрајинска влада показује колико је важно и колико брине о националним мањинама и заједницама , пре свега у очувању језика, писма и идентитета, заправо информисања и култире националних мањина на територији Аутономне Покрајине Војводине" напоменула је Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу.

У Покрајини кажу да им је прироритет финансијска стабилност медија на мањинским језицима, те планирају у наредним годинама виша средстава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси