Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Изнад обичности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2012.

Аутор: Ј.Милојевић Извор: Вечерње новости

Изнад обичности

Најмлађи новинари: Нађа Лазаревић и Немања Ковачевић

 Ужичани Нађа Лазаревић (16) и Немања Ковачевић (20) упознали су се у Школи глуме Тање Јовановић. Потом су у оквиру пројекта „ Србија у ритму Европе“, девет месеци учили о новинарству и водитељском послу.

 

А онда су се пријавили на аудицији на локалној ТВ 5 и 2010. добили своју ауторску емисију „Моје Ужице“.

Нађа је тада имала 14 година, а Немања 17.

За само три месеца с новом емисијом су прешли на регионалну ТВ Лав у Ужицу. У марту ове године, Удружење новинара Србије дало им је легитимације, чиме су, како кажу, постали најмлађи новинари у Србији.

● Колико вас је новинарска легитимација обрадовала, а колико обавезала?


Немања: Обрадовала ме је много и покренула ме да успем у том послу, а самим тим и обавезало на дело. Издигао сам се изнад страха, изнад обичности. Још више радим на себи, образујем се, усавршавам, прошурујем видике и учим занат од најбољих.

Нађа: Уз радост, наравно, донела ми је и додатну одговорност.

● Првим ангажовањима и хуманитарним делима привукли сте пажњу јавности.

Немања: Свестан сам колико медији утичу на друштво и зато ћу се трудити да својим радом утичем позитивно на младе. Све је пролазно, а једини кредибилитет који имам јесте професионални рад, иза којег увек могу да станем.

● Какви су вам планови ?

Нађа: Завршавам први разред гимназије у Ужицу. И даље ћу давати све од себе у новинарству, а посвећена сам и раду у Панелу младих саветника заштитника грађана, као омбудсман.

Немања:
Студент сам прве године Филолошког факултета у Београду на катедри за Српски језик и књижевност . А што се тиче ангажовања и даље, наравно, хуманитарни и ТВ рад.

● Да ли ћете наставити са представљањем родног краја или претендујете на нешто више?

Немања: Наравно да наш крај увек има проритет, али највећа жеља ми је да се Нађино и моје лице и наше емисије нађу на једној од националних ТВ.

Нађа: Наравно, наш крај ће увек бити на првом месту, али жеља нам је да напредујемо.

● Шта бисте поручили вршњацима?

Немања: Само смо једном млади, а цео живот се сећамо младости. Зато млади треба да се одупру пороцима и лошим навикама и да запамте да : ко се чува, њега и Бог чува.

Нађа: Да не дозволе да живот прође поред њих, а да га не искористе на најбољи могући начин.

Награда и захвалница


На ТВ Лав, Нађа и Немања су у оквиру емисије „Опипавање пулса“ покренули хуманитарну акцију за помоћ дечаку Павлу који болује од дистрофије мишића. За то су и награђени.

- Награду за хуманост и ширење културе међу младима , добили смо на иницијатву родитеља деце са посебним потребама, а уручила нам је Павлова мајка. Захвалницу од града Ужица добили смо од градоначелника Јована Марковића - каже Нађа , док Немања користи и ову прилику да позове све добре људе који су у могућности да помогну Павлу.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

03.06.

2012.

fanovi [нерегистровани] у 21:41

Pozdrav

Svaka cast na ovom divnom tekstu.... Obozavamo Nemanju i Nadju i treba pomoci ovim mladim , prelepim i talentovanim ljudima.... Veliki pozdrav za njih...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси