Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пиштаљка осуђује претње Драгана Шутановца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2012.

Извор: www.pistaljka.rs

Пиштаљка осуђује претње Драгана Шутановца

Пиштаљка o претњама Шутановца обавестила Удружење новинара Србије (УНС), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Делегацију ЕУ у Београду, Канцеларију Савета Европе и Мисију ОЕБС-а

Пиштаљка осуђује претње које јој је због писања о Фонду за развој упутио министар одбране Драган Шутановац и обавештава јавност да је о тим претњама обавестила Удружење новинара Србије (УНС), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Делегацију ЕУ у Београду, Канцеларију Савета Европе и Мисију ОЕБС-а.

Ове претње неће спречити Пиштаљку да и даље открива и објављује све податке о злоупотребама јавног положаја до којих дође.

Редакција Пиштаљке захтева од Републичког јавног тужилаштва и Агенције за борбу против корупције да испитају рад Фонда за развој због сумње да та институција злоупотребљава новац грађана.

Фонд за развој Републике Србије, којим руководе министри Небојша Ћирић, Мирко Цветковић, Расим Љајић, Милутин Мркоњић, Душан Петровић и Сулејман Угљанин, послује нетранспарентно и одбија да јавности достави комплетну документацију о додељеним кредитима који су далеко повољнији него код комерцијалних банака.

Према доступним подацима које је истраживала и Пиштаљка, нека предузећа те кредите добијају без испуњених критеријума, што изазива сумњу да до њих долазе политичким везама. Фонд је готово половину расположивог новца дао фирмама у власништву тајкуна. Уместо да испуњава своје основне циљеве развоја конкурентности, отварања нових радних места и равномерног регионалног развоја, Фонд служи да увећа богатство монополиста и њихов утицај на тржиште.

Подсећамо да ниједна надлежна институција није реаговала на извештај Државне ревизорске институције у којем је наведен низ неправилности у додељивању кредита и њиховој реализацији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси