Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Танјуг" обрисан из АПР-а, шест година након што је престао да постоји
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 03. 2021.

Извор: 021.rs

"Танјуг" обрисан из АПР-а, шест година након што је престао да постоји

На сајту Агенције за привредне регистре данас, 09.03, је објављено да је Јавно предузеће "Новинска агенција Танјуг" обрисано из регистра.

Пријаву је поднела Бранка Ђукић која је била дугогодишња директорка новинске агенције и која, како је писало Удружење новинара Србије (УНС) није успела да се договори са новим власницима жига и имовинских права Танјуга о будуђем ангажману. 

Агенција је одлучила да су испуњени услови за брисање регистра и усвојила пријаву.

Подсетимо, републичка дирекција за имовину потврдила је у децембру прошле године да је фирма "Тачно" из Београда за 628.000 евра купила право да у одређеном временском периоду користи имовинска права новинске агенције Танјуг.

Оснивачи те фирме су РТВ Панчево са 60 одсто капитала уз оснивачки улог од 600 динара и "Минацорд медиа" са 40 одсто капитала са улогом од 400 динара док су законски заступници "Minacord Media" Жељко Јоксимовић и Мања Грчић.

У огласу објављеном у новембру наведено је да се уступају имовинска права на четири жига регистрована при Заводу за интелектуалну својину, а као јединствена целина уз жигове, за куповину су наведена и ауторска права у вези са ауторским делима насталих по основу 27 уговора о ангажовању са укупно 19 запослених у Танјугу.

Наводи се и да је купац дужан да преузме запослене у Јавном предузећу Новинска агенција Танјуг као и одређени број других ангажованих у складу са одредбама Закона о раду.

Новинска агенција Танјуг званично је угашена 31. октобра 2015, након што није било заинтересованих за приватизацију, али је наставила да ради. Танјуг је као угашена агенција добијао и тендере, потписивао уговоре са државним органима и добијао разне друге послове. Одлуком Владе је тада прописано да ће медиј чији је оснивач Јавно предузеће Танјуг, а то је седам сервиса агенције Танјуг, престати да постоји кад се Јавно предузеће Танјуг избрише из регистра.

Акционим планом за примену Медијске стратегије предвиђено је да први квартал 2021. године буде рок за окончање приватизације новинске агенције Танјуг.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси