Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  11 година од убиства Милана Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2012.

Извор: Танјуг

11 година од убиства Милана Пантића

Родбина, пријатељи, новинари Поморавског округа и Србије сутра ће обележити 11 година од убиства новинара Милана Пантића, мучки убијеног у ходнику испред свога стана, у улици Бранка Радичевића, 11. јуна 2001. године, а убица још није откривен.

Комеморација ће почети поменом у 11 сати на Градском гробљу у Јагодини где је Пантић сахрањен а затим и полагањем цвећа на спомен плочу на месту убиства. Затим ће бити положено цвеће на бисту Пантића на Тргу који носи његово име.

 

 

Новинари ће и овог пута, сада на тргу Пантића крај споменика, поновити захтев надлежним органима да се убица и налагодавци убиства Пантића, Славка Ћурувије и Даде Вујасиновић што пре пронађу и заслужно казне.

Пантић је убијен у јутро, око осам сати, са "неколико удараца тупим предемтом у главу", док се враћао из оближње продавниоце.

Највећи број текстова Пантић је објавио у рубрци "Црна хроника", пишући о криминалу у Јагодини, Поморавском округу и овом делу Србије.

У потрази за убицом припадници Полицијске управе (ПУ) у Јагодини и Управе криминалистичке полиције МУП Србије, "проверили су преко 2.000 лица и обавили више стотина разговора у циљу провере свих добијених информација и сазнања".

Одмах после убистав полиција је направила фото робот потенцијалног убице и расписала награду од тадашњих 300.000 марка, али убица није пронађен.

Ове седмице, у писаној информацији Тањуг-у, МУП је истакао да "расветљавање убиства Пантића представља приоритет МУП, Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе у Јагодини".

"Обимном и комплексном истрагом, којом је обухваћен велики број особа, баве се искусни оперативци МУП-а и Службе за борбу организованог криминала", стоји у информацији.

Виши тужилац у Јагодини Радослав Вучковић, изјавио је Тањуг-у да у предмету Милана Пантића осим кривичне пријаве против Н.Н извршиоца када се то догодило 2001. године и одређених радњи које су рађене после тога "нема ништа новога".

О томе је обавештено Републичко тужилаштво 21. јаунара 2008. и 30. марта 2010. године додао је Вучковићг.

"Овај предмет је за нас и даље отворен, али ми немамо могућност да било шта подузмемо док не добијемо од полиције одређене податке", рекао је Вучковић.

У Народној библиотеци у Јагодини биће уручена традиционална награда "за новинарску храброст
 - Милан Пантић", а добитник је ове године, новинар - дописник Радио телевизије Србије са
Косова Андрија Игић.

Пантић је рођен 1954. године у селу Драгову код Рековца, новинарску каријеру је започео у недељним новинама "Нови пут" из Јагодине, његово име је уписано 3.маја 2002. године на споменик у Вашингтону САД, на 1.395.месту, уз имена новинара света који су од 1812. године изгубили живот на задатку.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси