Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БИРОДИ: Базе мониторинга РЕМ-а постале информације од јавног значаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 04. 2021.

Извор: Бета

БИРОДИ: Базе мониторинга РЕМ-а постале информације од јавног значаја

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) саопштио је да је Повереник за слободан приступ информацијама наложио Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) да му, у року од пет дана, достави базе мониторинга медија за 2018. за телевизије са националном покривеношћу.

Повереник је, како је саопштено, ту одлуку донео након жалбе коју му је БИРОДИ-ја из априла 2019. у којој је указано на то ускраћивање права на добијање информације од јавног значаја.

"Значај ове Одлуке Повереника је у томе што су базе података из мониторинга извештавања емитера које спроводи РЕМ, постале информације од јавног значаја. Тиме се ствара законски основ и обавеза да РЕМ своје податке из мониторинга извештавања емитера постави на сајт отворених података", саопштио је БИРОДИ.

У саопштењу се додаје да ће на овај начин стручна и научна заједница моћи да ради анализе извештавања медија и помогне РЕМ-у у остваривању његове надзорне улоге.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси