Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кими жели што пре у Падињак!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 06. 2012.

Аутор: Т. И. - Н. Ш. Извор: Информер

Кими жели што пре у Падињак!

Милош Радисављевић Кими, вођа Партизанове навијачке групе Алкатраз који је осуђен на 16 месеци затвора због угрожавања сигурности новинарке Б92 Бранкице Станковић, затражио је да буде упућен на издржавање казне у Падинску скелу!

 

Он је ту жељу изнео одмах по изрицању пресуде, јер не може више да издржи боравак у Забели где се налази окружен осуђеницима за најтежа дела. Његов отац Раде, револтиран „срамном пресудом“, каже за наш лист да је у питању велика
неправда.

- Био сам и ја на тој утакмици. Одговорно тврдим да је он прекинуо скандирање на рачун Станковићеве, јер га је сматрао дегутантним. У томе је учествовало свега 20-30 навијача од преко хиљаду њих који су се налазили на југу - огорчен је Раде Радисављевић.

Он напомиње да постоји полицијски снимак на ком се види да Кими није певао спорну песму о Славку Ћурувији.

- У једном тренутку лутка је дошла до њега и он није покушао да је пробије, као што неки тврде, већ само да је смести у седећи положај - тврди Раде.

Кимијев бранилац Илија Дражић најавио је да ће, чим прими пресуду и решење о продужењу притвора, поднети жалбу вишем суду.

- Сматрамо да је пресуда драстична и да нема основа за њену потврду. Доказано је да Милош није унео спорну лутку на трибине стадиона, као и да је била свега 12 секунди у његовом поседу. Посебно сам изненађен да је Бранкица као сведок
дала себи за право да претходну одлуку суда назива фарсом - прокоментарисао је Дражић.

И остали адвокати су мишљења да је у питању драконска казна. Горан Петронијевић истиче да је у питању доказ како су појединци у Србији „заштићени као бели медведи“.

- Ово није први пут да ТВ Б92 сама пише кривичне пријаве и доноси пресуде. На кога они упере прст, тај нема права на одбрану. С друге стране, иста Станковићева ниједаном није одговарала пред законом, иако је против ње поднето више кривичних пријава због одавања службене тајне и коментарисања неправоснажних пресуда - изричит је Петронијевић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси