Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Неизвесна продаја Побједе сарајевском Авазу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 06. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Бета

Неизвесна продаја Побједе сарајевском Авазу

Представници сарајвеског дневника "Аваз" саопштили су данас да "не виде начин" да се посао куповине најстаријег црногорског листа "Побједе" доведе до краја.

 

Власник Аваза Фахрудин Радончић након најаве уласка у извршну власт Босне и Херцеговине (БиХ), преговара о продаји дневника, јер је задржавање власништва у медијима конфликт интереса.

Компаније, заинтересоване за Аваз, међутим не желе да преузму црногорску "Побједу", потврдио је "Вијестима" директор новинских издања сарајевског дневника Властимир Мијовић.

"На основу првих разговора са шест-седам заинтересованих за куповину Аваза, ниједан не жели да преузме нови пројекат - Побједу. Немамо решење, не видим да се то доведе до краја", рекао је представник Аваза.

Мијовић није желио са саопшти са којом компанијом је најближи договор о продаји Аваза, али је навео да је за куповину заинтересована и аустријска "Штирија".

Компанија сарајевског бизнисмена и политичара Фахрудина Радончића једина се пријавила на тендер за куповину 86 одсто акција "Побједе" у септембру прошле године, у трећем покушају државе да прода овај лист.

Преговори започети почетком године одуговлачени су јер власник "Аваза" није желео да преузме потрошени кредит "Побједе" од 6,5 милиона евра.

Аваз је за 86 одсто акција, оптпремнине за 80 запослених и градњу новог пословног објекта у центру Подгорице, био спреман да уложи 16 милиона евра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси