Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари Поморавља: Због које приватизације је убијен Милан Пантић?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 05. 2021.

Аутор: Танјуг Извор: РТВ

Новинари Поморавља: Због које приватизације је убијен Милан Пантић?

Новинари Поморавског округа, данас су у Јагодини, на главном градском тргу, читањем прогласа новинарских удружења и уручењем награде Клуба новинара "за допринос развоју новинарства и достојанства новинарске професије", обележили Светски дан слободе медија.

Скупу, коме је присуствовао и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, започео је минутом ћутања за новинаре који су преминули у протеклих годину дана.

Проглас Удружења новинара Србије, прочитао је новинар Драган Марковић - Маре.

Са скупа је упућен позив државним институцијама и институцијама Европе, да помогну да се открију убице дописника "Вечењих новости" из Јагодине Милана Пантића и других српских новинара.

Новинари су упознати са изјавом Верана Матића, председника Комисије за истраживање убиства новинара, дату пре 20 дана, "да су позната имена извршиоца злочина, убиства Пантића, али су још на слободи, јер тужилаштво нема довољно доказа за суд".

Матић је рекао да је Пантића "убила наручена екипа која само врши ликвидације, која нема никакве везе са мотивом" и истакао да је реч о "организованом криминалу везаном за веома конкретну приватизацију".

Ако нам и није открио имена убица, Матић нам је могао рећи које су то "врло конкетне приватизације", јер то су фирме са нашег подручја, оценили су новинара и позвали Матића да то каже, "јер је ове године 20 година од убиства Пантића и ми, његове колеге имамо право да то знамо", истиче се у прогласу.

Традиционалну награду Клуба новинара Поморавља, ове године је добио новинар, дугогодишњи дописник Новинске агенције Танјуг Душан Аничић.

Награда се састоји од уникатне повеље, рад академског сликара графичара Слободана Штетића и новчаног износа а жири је радио у саставу: Драган Марковић - Маре, Љубиша Бата Вујић и Емил Милојевић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси