Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коме да се жалимо због запуштеног Платоа Ђоке Вјештице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2021.

Аутор: Вељко Пајовић Извор: nova.rs

Коме да се жалимо због запуштеног Платоа Ђоке Вјештице

У септембру 2019. године оштећено је спомен обележје Ђоки Вјештици на истоименом платоу испред "Београђанке". И поред обећања, обележје са биографијом великог новинара није поправљено.

Плато је у таквом стању да захтева потпуно преуређење и како ствари стоје, због Вјештице, требало би да ради метла. Пре свега, због понашања (не)одговорних у градској управи.

Четири године по његовој смрти, на дан Студија „Б“ – 1. априла 2012. године, простор испред Београђанке, на чијем се врху, све донедавно, налазио Студио „Б“, и званично је понео име – Плато Ђоке Вјештице.

Београђани не би смели да забораве улогу и значај који је имао новинар Вјештица, с обзиром да је увек био на страни малих, обичних људи, у покушају да им помогне у решавању њихових проблема. Ђоко Вјештица је покренуо многобројне акције у циљу да Београд буде лепши, чистији и зеленији.

Удружење новинара Србије установило је 2011. године Награду за новинарску хуманост „Ђоко Вјештица“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси