Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милиони за медије у Зрењанину опет отишли Радоици Милосављевићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 05. 2021.

Аутор: М. П. Извор: Данас

Милиони за медије у Зрењанину опет отишли Радоици Милосављевићу

Конкурс за доделу средстава медијима из буџета Зрењанина је завршен а највише новца и овога пута одлази на рачун РТВ Сантос у већинском власништву крушевачког бизнисмена Радоице Милосављевића.

Према одлуци комисије, коју су чинили Биљана Попадић, новинар, представник Асоцијације радио-телевизије Србије, Бранимир Козаров новинар РТВ и представник Друштва новинара Војводине, као и Милослав Хрћан, главни уредник РТВ Ковачица и представник Удружења електронских медија Србије „Kомнет“, зрењанинској радио-телевизији Сантос додељено је 4,8 милиона динара.

Ова медијска кућа од пројектног суфинансирања медија у протеклих пет година, прецизније у периоду од 2015. до 2020. године, од Министарства културе и информисања, Покрајинског секретаријата за културу и информисање као и локалних самоуправа средњег Баната добила је 33,8 милиона динара.

Према подацима Центра за одрживе заједнице, Лист Зрењанин у петогодишњем периоду добио је близу 40.000 евра за различите пројекте, од суфинансирања едукације новинара до страница на мањинским језицима, док је Медијски центар Клик 105 добио преко 20.000 евра.

На управо завршеном конкурсу за суфинансирање медијских садржаја Лист Зрењанин добио је пола милиона динара, као и Слободан Косановић из београдске Explore media куће, ВТВ дооо Суботица и Новосадска ТВ ДОО.

Суму од 800.000 динара добио је Страхиња Вујадиновић из београдског News media team-а, док је 700.000 динара добио ДВП Digital из Новог Сада.

Портал „Зрењанински“ добио је 360.000 динара, портал Медиа спорт плус новинара Богољуба Грујића добио је 280.000 динара, портал Зрењанин инфо Данијеле Соколов добио је 120.000 динара, Клик радио исто 120.000 динара, а портал ЗРклик 240.000 динара. Фабрика слова из Новог Сада и Клуб „Отаџбина“ из Српске Црње добили су по 200.000 динара, ДОО Елецтроникс из Новог Сада 100.000 динара а Клуб Мужљанаца 80.000 динара.

Укупан буџет за суфинансирање медијских пројеката износио је 10 милиона динара а одобрено је 17 пројеката.

У протеклих пет година за суфинансирање медијских садржаја, према подацима Центра за одрживе заједнице, град Зрењанин издвојио је близу 440.000 евра.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси