Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда за Владимира Банића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2021.

Извор: ФоНет

Награда за Владимира Банића

Овогодишњи добитник награде за новинарску храброст "Милан Пантић" је Владимир Банић, одлучио је жири који чине представници редакције "Вечерњих новости", Удружења новинара Србије, Независног удружења новинара Србије, редакције "Новог пута" из Јагодине и породице Пантић, саопштено је данас.

Банић је новинар Радио-телевизије Србије од 2004. године, а последњих година живи у Словенији одакле ради као дописник РТС.

У протеклих годину дана Банић је извештавао из жаришта пандемије ковида широм света, а успевао је да стигне од Јапана, преко Француске, Италије, Турске, Грчке, па до Израела.

У образложењу жирија наведено је и да је овај репортер извештавао о сукобима у Нагорно Карабаху, као и из Газе и Сирије.

"Први је српски новинар који је био у Јапану, информисао је јавност о нашим држављанима заробљеним у карантину, на крузеру Дајмонд принсес. Извештаје је слао и из Италије, Аустрије, Шведске, Босне и Херцеговине и Хрватске. Из Француске је слао прилоге са наших држављанима који су успели да се евакуишу из Вухана, па су две недеље били у карантину код Марсеља. Када је Израел објавио победу над короном, Банић је стигао и тамо, тек неколико дана пред последње сукобе", наведено је у предлогу.

У конкуренцији су била још четири предлога - Бранко Жујовић, уредник портала суботичке.рс, Ружа Хелаћ, ауторка документарног серијала "Зелена патрола на делу", лист "Јединство" из Приштине и редакција часописа "Ресавски поштоноша".

Награда ће бити додељена у Јагодини, 11. јуна, на 20. годишњицу од убиства новинара "Вечерњих новости" Милана Пантића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси