Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Неморал не сме бити државна тајна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 02. 2009.

Извор: Блиц

Неморал не сме бити државна тајна


Милорад Ивановић, заменик главног уредника

Посао новинара је да трагају за информацијама. Што је информација ексклузивнија, то је новинар и лист за који ради бољи и испред конкуренције. Још ако информација открива неку велику неправилност у друштву, тек тада се може рећи да је новинар одиграо своју друштвену улогу.

Када је београдски дневни лист „Борба“ објавио да поседује информацију по којој је Влада донела одлуку да стави ознаку „државна тајна“ на документ који потвђује да ће из буџета Србије бити издвојено милион долара за плаћање одштете родитељима америчког младића ког је претукао Миладин Ковачевић, једино што су колеге из других медија могле да кажу било је: „Скидамо вам капу“.

Да је „Блиц“ на време дошао у посед документа, сигурно би га објавио, верујем као и сви остали медији. Државни органи другачије су реаговали. Послали су полицију у редакцију „Борбе“ како би испитали власника листа и главног уредника. Кажу: „Нисмо ми против новинара, само хоћемо да сазнамо ко је открио државну тајну“.

Овде нису криви ни новинари ни они који су им информацију доставили. Неморално понашање и криминал не могу бити заштићени. Наш посао је да управо растурамо те „државне тајне“. Једини кривац може бити онај ко је овај „генијални“ план смислио.

Уосталом, решење целог проблема је веома једноставно и јефтино - Миладин Ковачевић мора на суду да одговара за своја недела.

Милорад Ивановић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси