Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милановић ускоро на слободи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Б92

Милановић ускоро на слободи

Драгољубу Милановићу, бившем директору РТС-а, одложено је суђење за злоупотребу службеног положаја приликом доделе станова радницима ове медијске куће.

 

До одлагања суђења које је требало да се одржи данас у Вишем суду у Београду дошло је због изостанка Милановићевог адвоката.

Следећи главни претрес заказан је за 17. септембар и тада ће на њега доћи са слободе, пошто му 31. августа истиче десетогодишња затворска казна.

Како пишу "Новости", о овој чињеници у среду је сам Милановић обавестио судију Веру Вукотић, која води поступак за спорне станове. Тренутно, бивши први човек државне телевизије налази се у пожаревачком затвору "Забела". Судија Вукотић је обавестила све да ће на претресу у септембру бити саслушан вештак и два сведока и да би после тога могло да се пређе на давање завршних речи, после чега ће бити донета првостепена пресуда.

Према оптужници, Милановић је положај злоупотребио додељујући незаконито станове и стамбене кредите одабраним појединцима у РТС у периоду од 1. јануара 1996. до 5. октобра 2000. године. Тврди се да је на тај начин додељено 80 станова и око сто стамбених кредита. Тужилаштво истиче да је све рађено мимо стамбене комисије, без одговарајуће ранг- листе и без писане сагласности главних уредника.

Подсетимо, Милановић је осуђен на десет година затвора пошто је суд утврдио да је одговоран за погибију 16 радника РТС-а приликом бомбардовања 23. априла 1999.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси