Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хапшење у вези са шверцом, Специјалци у С.Митровици, шок бомбе и каменице, запаљена возила, нападнути новинари КоССева
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 10. 2021.

Аутор: kossev.info Извор: kossev.info

Хапшење у вези са шверцом, Специјалци у С.Митровици, шок бомбе и каменице, запаљена возила, нападнути новинари КоССева

У Северном делу Косовске Митровице и Звечану у току је акција полицијских јединица из Приштине у вези са спречавањем шверца. Полиција потврђује да се акција спроводи широм Косова

Дошло је до сукоба грађана који негодују, пре свега мушкараца са специјалним јединицама полиције, које су стигле као асистенција полицији. Бачене су каменице и шок бомбе, запаљено је најмање једно службено возило са РКС таблицама, док је на више цивилних возила причињена материјална штета. Новинари КоССев портала спречени су да извештавају са терена и нападнути су током обављања свог задатка.

Притисак и напад на новинаре КоССев да не извештавају са терена

Новинари КоССев портала који су извештавали са терена, током јутрошњих догађаја суочили су се са притиском демонстраната. У више наврата им је речено да престану да снимају, док је петнестак минута после девет часова један од демонстраната покушао да узме телефон новинару и уреднику нашег портала, Ивану Митићу. Након повлачења специјалних јединица, док су ватрогасци гасили ватру на једном од запаљених аутомобила, Митићу, који је снимао ватрогасце, око 10 часова, пришао је један од демонстраната и рекао му да не снима. Убрзо затим приближило му се више других демонстраната. Упитан је поново „зашто снима“, речено му је да то не чини, док му је више њих рекло да им да телефон или побрише сав видео и фото материјал јутрошњих дешавања и да напусти лице места. Током негодовања демонстраната Митић је чуо реченицу „то је овај што иде стално лајв“, већи инцидент је избегнут када је један од суграђана заштитио нашег новинара.

Сличне непријатности на терену доживео је и новинар приправник нашег портала, а у међувремену сазнајемо да је и од других новинара затражено да не снимају. Након најновијег притиска на новинаре КоССева, уредница портала повукла је новинаре са лица места.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси