Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић: Последњи ћу сазнати да ли ме смењују
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2012.

Аутор: Н. Латковић Извор: Блиц

Тијанић: Последњи ћу сазнати да ли ме смењују

Једно од предизборних обећања лидера СНС да ће сменити Александра Тијанића, директора РТС, највероватније неће бити испуњено.

 

Како се прича у медијским круговима, Александар Вучић, в.д. председника СНС, договорио се са Тијанићем да до краја мандата остане на функцији директора јавног сервиса.

„Блиц” јуче није успео да дође до потврде ове информације. Сам Тијанић није желео ни да је потврди ни да је демантује.

Он у изјави за наш лист каже да ће вероватно последњи сазнати да ли ће бити смењен или не и то из медија.

Мандат ми траје још годину и по дана. О мени одлучује Управни одбор РТС, а о његовој судбини Републичка радиодифузна агенција. Треба питати РРА да ли постоје иницијативе за моју или смену чланова УО - наводи Тијанић. На наше питање да ли то значи да није имао разговоре са Александром Вучићем, кратко је одговорио:

То је све што могу да вам кажем. Ни у СНС нисмо добили одговор на питање да ли је договорено да на челу РТС остане актуелни директор.

Тијанић је на функцију директора националне телевизије дошао 2004, за време владе Војислава Коштунице. После избора 2008, причало се да ће с формирањем нове владе бити постављен и нови директор РТС, али то се није догодило. Иако је најављивао да неће поново конкурисати за првог човека РТС, поново је изабран на ту функцију 2010.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси