Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Помозимо колеги Мирославу Јовановићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 03. 2022.

Аутор: ritamgrada.rs Извор: ritamgrada.rs

Помозимо колеги Мирославу Јовановићу

Новинари из Крагујевца покренули су акцију „Солидарно за Мирослава Јовановића”, који је 45 година професионално у новинарству – био је дугогодишњи уредник „Светлости”, „Независне Светлости” и „Крагујевачких новина” – јер му се по налогу јавног извршитеља од фебруара заплењује две трећине пензије. Тај новац одлази у стечајну масу „Светлости”, која је угашена 2011, а прошле године је и званично завршен стечајни поступак

Пре две године организована је слична акција и јавном извршитељу уплаћено 860.000 динара. Међутим, испоставило се да је тиме покривена само камата на 820.000 динара дуга, колико је пресуђено Мирославу Јовановићу да плати „Светлости” као „солидарни удео” у казнама зато што је као уредник одобрио објављивање два ауторска текста и једно писмо читаоца 2004. и 2005. године. Камата је енормно нарасла због предугог судског поступка од првостепене до коначне пресуде, као и других административних процедура. Све казне уплатила је фирма, али је „Светлост” тужила Јовановића да надомести свој „солидарни” део, месец дана пошто је цела редакција напустила приватизовану „Светлост” и покренула „Крагујевачке новине”.

Упорни смо у намери да нашег колегу ослободимо неправедне глобе, да како знамо и умемо прикупимо око 900.000 динара и егзистенционално га спасемо, јер би од скромне новинарске пензије примио само 14.000 динара месечно.

Ако сте у могућности, придружите се нашој акцији, били бисмо вам веома захвални, јер Мирослав Јовановић – за све што је учинио за крагујевачко новинарство – заслужује само признања, а казне нипошто.

Посебан жиро рачун отворен је код Credit Agricole банке број  330-2300102594666-44. (Са назнаком солидарно за Мирослава Јовановића).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси