Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Штрајк упозорења у ТВ Мозаик
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 08. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: РТВ Војводине, Бета

Штрајк упозорења у ТВ Мозаик

У новосадској Телевизији Мозаик ће од 10 до 11 сати запослени наставити штрајк упозорења започет протекле недеље због неповољних материјалних и других услова рада.

Председник Синдиката Независност у ТВ Мозаик Атила Мориц рекао је за "Мађар со"  да се у последњој години запосленима сваког месеца умањује износ плата утврђених уговорима о раду и да су ти одбици сада достигли износ двомесечне плате.

Према његовим речима, послодавац запосленима дугује и путне трошкове за три месеца што погоршава социјалну ситуацију запослених, јер многи од њих путују до радног места.

"Нашу несигурност увећава и то што директор већ дуже време говори о укидању ТВ Мозаик-а. Због свега тога смо током три дана протекле недеље протествовали обуставом рада у трајању од по једног сата и то ћемо и наставити", изјавио је Мориц.

Директор Фондације Мозаик Тибор Хорват рекао је да фондација има управни одбор и председника, који је тренутно на годишњем одмору, баш као и он, и додао да је "непријатно што су запослени баш сада започели штрајк упозорења".

"Плате смо увек редовно исплаћивали, а нажалост дајемо онолико колико можемо. Запослени добијају 80 одсто плате, али смо у време економске кризе и ми запали у веома тешку ситуацију", рекао је Хорват и изразио веровање да ће Управни одбор ускоро заседати и пронаћи решење.

Први штрајк опозорења у ТВ Мозаик, која функционише у оквиру Фондације Мозаик, био је у априлу, када су заспослени добили обећање да ће након мајских избора бити размотрени проблеми, али се, према речима председника синдикалне организације, од тада ситуација само погоршала.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси