Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оливера Јовићевић: Од данас водим Јутарњи програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 08. 2012.

Аутор: J.M. Извор: Вечерње новости

Оливера Јовићевић: Од данас водим Јутарњи програм

Уредништво „Јутарњег програма“ РТС са Душицом Тасић на челу, наредних неколико недеља радне дане ће уређивати са две Оливере - Ковачевић и Јовићевић

 

Док су сталне чланице „Јутра“ Маја Николић и Наташа Миљковић на годишњем одмору, понедељак, среда и петак су припали ауторки емисије „Да, можда, не“, док ће у уторак и четвртак водити уредница „Упитника“.

Као што каже назив њене емисије, Ковачевићева и јесте и није хтела да коментарише нови радни задатак, па је, ипак, то препустила колегиници, која се одазвала за наш „упитник“. Питамо је да ли је спремна да први пут уплови у јутарње медијске смене, а Јовићевићева каже:

- Управо искуцава последњи дан мог годишњег одмора.Нисам још у Београду, али сам тренинга ради увела режим раног буђења. Гледам „Јутро“ већ од шест сати, помало записујем, а током дана се са уредницима и колегама из редакције телефоном договарам о неким темама и гостима за идућу недељу. Дакле - спремна сам, једва чекам.

* Јесте ли, иначе, међу ранораниоцима који гледају јутарње програме?

- Није баш да се будим у цик зоре, али мој дан већ годинама почиње прилично рано. Годинама из „Јутарњег“ сазнајем најважније вести, шта се дешава у нашим градовима од Косовске Митровице,Ниша и Врања до Суботице. „Јутарњи програм“ РТС је, захваљујући концепту, многобројној редакцији, мрежи дописника, на свим нашим телевизијама једини аутентичан и свакодневни запис о томе како живи Србија.

* Има ли тема које нисте имали прилике да обрађујете у вечерњим емисијама а да ће сада угледати светлост дана?

- Могу да побројим на прсте једне руке колико сам пута у „Упитнику“ правила излете изван политике. Зато ме посебно радује што ћу моћи да се бавим свим темама које диктира живот.

* Шта сте припремили за уторак?

- Имаћемо пун студио гостију. Говорићемо о реституцији, порезима, Олимпијади, музици...

* Хоћете ли унети неке новине у уређивању вашег „Јутра“?

- Трудићу се да заједно са колегама правим динамичне емисије са добрим гостима и темама, које заиста занимају грађане Србије. А гледаоци ће проценити да ли сам дорасла задатку.

* Очекује ли нас „Упитник“ од јесени?

- Претпостављам да ћемо у септембру стартовати са јесењом програмском шемом. О детаљима ћемо говорити тада.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси