Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 08. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Данас

Питање одговор

Да ли јавно писмо Александра Тијанића упућено Томиславу Николићу представља знак будућег неслагања РТС и власти?

Драган Јањић
потпредседник НУНС

Треба успоставити праксу да свака смена власти не подразумева и смену уредништва и руководства Јавног сервиса. Ако су тачне тврдње да држава уводи мере које не би олакшале финансирање РТС-а, са циљем да се промени руководство, као што сам схватио из писма, онда је то веома лоше. Било би изузетно битно да се успостави нормалнији однос политике и медија, нарочито Јавног сервиса, који има огроман значај у информисању грађана.

Нино Брајовић
генерални секретар УНС

То је увек могуће, јер ко добро познаје Тијанића може схватити да је ово писмо нека врста превентивне одбране. Да ли су почеле припреме власти за напад на РТС, не знам, али у сваком случају овај потез заслужује подршку. Да ли је ово, с друге стране, права мера, он то најбоље зна, јер је сигурно имао још доста сличних искустава ранијих година.

Саша Мирковић
председник АНЕМ

Мислим да је Александар Тијанић неко ко има изузетан политички инстинкт када шта треба урадити, што претходне деценије његовог ангажмана најбоље показују. Ретко када је правио грешке.

Јованка Матић
истраживач медија
у Институту друштвених наука

Тијанић у писму брани своју позицију директора РТС, а не институцију Јавног сервиса од мешања политике. И брани је на најгори начин - апелом на национална осећања Томислава Николића, сматрајући да је то најрањивија тачка бившег челника најесктремније националне странке у Србији. Свој приватни рат с Павловићем, којег је раније сам именовао за важног функционера РТС, по обичају Тијанић преводи у друштвено и државно питање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси