Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Е, мој Саша
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 08. 2012.

Аутор: Басара Извор: Данас

Е, мој Саша

Много је писама у оптицају последњих месеци. Још ме мори страх од Титовог "писма" из, беше ли седамдесет прве, кад и Тијанић пресавио табак, узео дивит и перо у десницу руку и упутио посланицу башбакану Николићу.

Повод? Чуда и покоре! Зло и наопако. Увреде на националној, верској, полној и расној основи.

Мој надимењак Лале Павловић, („Шовинистичка фарса“), Николића саветник за културу и како ствари стоје претендент на положај Саше Тијанића назвао положајника „несрећником из Подујева“, а названи се здраво уцвелио.

Што, бре, брате Александре? Па зар си од писца „Шовинистичке фарсе“ очекивао политичку коректност? Како ти није јасно да човек не може да изађе из поетике.

Но добро, да не грешим душу, није се Тијанић ограничио искључиво на свој случај, иако смо сазнали до сада строго чуване тајне, ђа где се родио, ђа где се крстио, ђа где је ишао у основну школу. А, не! Тијанић, несвојственим му богоугодним тоном, пита башбакана а да „шта то почиње у Србији“. Упозорава Тијанић башбакана да није добро да се по Србији „сеје мржња“. Добри обичаји су угрожени, па ако се угрожавање настави - глагољи Тијанић - може доћи и до обраћања српским и европским институцијама. Што значи - правац стазбуршки кадилук, традиционално несклон младој српској демократији.

Мора да су се башбакану, ако је прочитао писмо, затресле гаће! Чекај, море, претпостављам да је башбакан помислио, нисам ли у јеку предизборности изјавио да је „наше право да знамо све“ најкоректније извештавало у предизборној кампањи?

Имам ли ја, као председник свих грађана Србије и ерудита приде, право да сам себи скочим у уста и да - уз помоћ овлашћења која немам - најурим објективног извештача, да бих га заменио, ако се тако може рећи, још објективнијим. Кромје тога, да ли ми је паметно - нагађам да конта башбакан - да насрнем на Александра Тијанића?

Свака част мени, умишљам да мисли Николић, али није ли Тијанић био за кормилом РТС-а и за владавине јебенијих играча и већих самодржаца од мене? Није ли, на крају, у време наших (Николића и Тијанића) младости велики хит била песма „Е мој Саша, где је сада љубав наша“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси