Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ристо Кубура без новца за лечење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 08. 2012.

Аутор: Р. Ж. М. Извор: Прес

Ристо Кубура без новца за лечење

Наставља се голгота бившег коментатора и доајена спортског новинарства

 

Бивши спортски новинар и коментатор Ристо Кубура тренутно се код куће опоравља од тешког обољења костне сржи због ког је три месеца провео по болницама.

Иако му је здравствено стање нешто боље, Кубуру су снашли нови проблеми, јер због ниских примања, иако је био једно од најпознатијих ТВ лица бивше Југославије, тренутно нема новца да настави лечење.

Новинари Преса обишли су Ристу у његовом скромном стану. Кубура, који није клонуо духом ни после тешких тренутака и дуготрајног лежања у болници, моли да захвалимо свима који су му помогли после текста објављеног у нашем листу док је био у болници.

Каже да му је у болести највише помогао кошаркашки тренер Бата Ђорђевић.

Помогли су му и колеге из Удружења новинара Србије и понеки појединац. Од оних које је највише задужио није добио помоћ.

Труди се да не прича о томе, али смо у разговору сазнали да је последњих година због ниске плате морао да узима кредите, како каже, да би прехранио себе и породицу. Међутим, тешка болест га је заковала за болесничку постељу и егзистенцијално дно, па сада, кад се одбије боловање и кредити, месечно добије само 7.000 динара. Сва примања у кући свела су се на лекарску плату његове жене. А та плата би требало да покрије како Ристино лечење, тако и потребе њихово двоје деце, сина студента и ћерке која је завршила факултет и већ дуже време безуспешно покушава да се запосли.

Риста каже да ће због операције и наредних пола године бити прикован за постељу. Ускоро ће му само за једну дозу лекова и ортопедска помагала бити потребно око 800 евра. А то је тек почетак.

Он, ипак, поручује да ће се и даље борити. Пробао је разним телевизијама да прода своје путописе из Аустралије, покушао је да објави неке рукописе... Каже, сви су окренули главу. У његовој борби потребна му је помоћ и Прес позива све који су у могућности да помогну великом борцу и доајену спортског новинарства.

Ако не новцем, Риста каже да му је у болници значила и свака реч подршке.

Рачун за помоћ

У Комерцијалној банци отворен је рачун за помоћ Ристи Кубури. Број тог рачуна
је 205-9011004646465-31.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси