Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Забринутост због претњи новинару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2012.

Извор: Политика

Забринутост због претњи новинару

Организација за медије југоисточне Европе (СЕЕМО), са седиштем у Бечу, изразила је јуче забринутост због учесталих претњи новинару Владимиру Митрићу, дописнику из Лознице београдских „Вечерњих новости“.

 

Претње су упућене новинару упркос његовој 24-часовној полицијској заштити, пренела је Бета.

Митрић је нападнут 12. септембра 2005. године у улазу зграде у којој је живео. Претпоставља се да је нападач користио бејзбол палицу када је Митрићу нанео 20 удараца по телу и поломио му руку којом је покушао да заштити главу. Од тада живи под сталним надзором полиције.

Бивши полицајац Љубинко Тодоровић осуђен је 8. септембра ове године неправоснажно пред Основним судом у Лозници на шест месеци затвора због напада на дописника „Вечерњих новости“.

Митрић пише о корупцији у западној Србији и Републици Српској. Последња претња Митрићу је упућена 15. септембра, у селу Тршић, где је боравио, од непознате особе да више не пише текстове о неким политичарима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси