Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претње уреднику завршиће на суду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 09. 2012.

Аутор: Предраг Вујанац Извор: Блиц

Претње уреднику завршиће на суду

Случај претећег СМС који је одборник ваљевске владајуће коалиције упутио директору уреднику приватне Вујић телевизије” (ВТВ) завршиће на суду.

 

Новинар Милан Милиновић је против одборника ГГ “Победа” Љубомира Брадића поднео тужбу, а Брадић и даље инсистира на томе да се преиспита пословање ВТВ, најављујући и захтев да РРА тој телевизији одузме фреквенцију. У владајућој коалицији око СПС и СНС још - ћуте.

Прво је Брадић уреднику телевизије упутио претећи СМС у којем му наговештава да “због необјективног извештавања више неће добити ни динар из градског буџета, као и то да ВТВ више неће преносити седнице локалног парламента”. Због тога је протестовало Удружење новинара Србије. Одборник “Победе”, који је и лидер локалног Удружења бораца ратова од 1990. и који је у претходном сазиву за време власти ДС неколико пута са резервистима прекидао седнице Скупштине управо тражећи ТВ преносе, ни после тога се није зауставио са оптужбама на рачун Милиновића.

Нека обелодани који тајкун и политичка странка стоје иза њега кад је успео да оствари огроман приход у граду у којем је затворено 87 фирми.

У протекле три године за време власти ДС зарадио је велике паре, око 38,5 милиона динара. Због необјективног информисања код РРА ћемо тражити да се ВТВ одузме фреквенција - поручује Брадић, оптужујући директора и да је тражио да се угасе локалне телевизије “Марш”, “Линк” и “Кроник”. С друге стране, Милиновић одговара тужбом против Брадића “јер је на стотине адреса слао поруке са апсолутним неистинама о ВТВ”.

Срам је Ваљева што има оваквог одборника. Угашени су поједини нелегални медији на којима је могао свашта да прича, па сада напада ВТВ. Још ми нису претили батинама, али неће успети ни овако да промене нашу уређивачку политику.

Седнице више нећемо преносити јер су поједини њени делови недостојни града Ваљева - каже Милиновић, објашњавајући да је та телевизија у протекле три године држави платила 14 милиона динара дажбина и ауторских права, а да су сав новац добили на јавним конкурсима. У владајућој коалицији (СПС, УРС, СНС, НС, ДСС, “Победа” и Покрет за Ваљево), сем Покрета за Ваљево који је протестовао због покушаја угрожавања слободе рада новинара у Ваљеву, засад се не оглашавају и не изјашњају због “испада” једног од одборника владајуће већине.

КОАЛИЦИЈА МОЖЕ И БЕЗ “ПОБЕДЕ”

По коалиционом споразуму социјалиста и напредњака, СПС дужи мање странке, а СНС одговара за “Победу”. Напредњаци су Брадића и његове одборнике увели у власт, па нека виде да ли ће и да их дисциплинију. Део коалиције окупљен око СПС није ни био за то да “Победа” буде укључена у коалицију и овај случај је прилика за прекомпоновање власти јер коалиција и без осам одборника “Победе” има довољну већину у Скупштини - каже извор “Блица”.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси