Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Волео бих да сам и ја погинуо"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 09. 2012.

Аутор: Д.Ћ. Извор: Ало

"Волео бих да сам и ја погинуо"

Волео бих да сам ја погинуо. Бар бих сачувао своју породицу да не прође кроз све што је прошла...

 

Не знам шта бих друго могао да кажем јер сам урадио све да их заштитим. Мислим да је моја једина кривица то што сам остао жив“, изјавио је у екслузивном интервју за лист „Сведок“ Драгољуб Милановић (64), бивши главни уредник РТС-а, који је недавно одслужио 10-годишње казну због погибије 16 раднике те медијске куће током бомбардовања 1999.

Милановић наводи да је од Слободана Милошевића, тадашњег председника, тражио истрагу о бомбардовању зграде РТС-а.

Он ми је рекао да се води поступак, мислећи на оне који су бацили бомбу. Али, ја сам тражио да се спроведе истрага како би се проверило да ли је све предузето, пошто су тада већ почели да ме оптужују да сам крив за смрт тих људи. Камо среће да ме је послушао јер онда би све било јасно црно на бело. Али није...

Ја и данас живим са том чињеницом да су ми побијени толики људи у једној секунди. Са том истином живим сваког трена. Нисам крив, али сам одговоран за то каже у исповести за „Сведок“ бивши директор РТС-а. Истичући да је „мртав човек“ када га питају да ли је знао да ће зграда РТС-а бити бомбардована, као и да на то питање више не реагује, Милановић је рекао и да је у нападу рањена Ангелина, мајка Александра Вучића, тадашњег министра информисања.

Ја сам жртва тог злочина. Боље би било да сам права жртва и да сам погинуо као човек. То је моја највећа рана. Бомба није бачена на 16 техничара, већ на мене, Милошевића, и наравно српски народ, који се супротстављао „Милосрдном анђелу“ - рекао је Милановић поводом прича да је био Милошевићев „жртвени јарац“ да би се удовољило НАТО.

Милановић је открио и да је био присутан када је подизан споменик жртвама, на којем је писало „Зашто“. Навео је да је био у последњем реду и да је једном свом колеги дао да положи венац у његово име.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси