Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Седница забрањена за новинаре "Инсајдера"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2012.

Извор: Нови Магазин

Седница забрањена за новинаре "Инсајдера"

Екипи "Инсајдера" телевизије Б92 онемогућено је данас да присуствује заједничкој седници четири општине са севера Косова која се одржава у Лепосавићу на северу покрајине.Екипа "Инсајдера" је пре почетка седнице узела неколико изјава од учесника данашње седнице, која је посвећена актуелној политичко - безбедносно ситуацији на северу Косова, али им је онемогућен улазак у салу.

„Десетак момака који су се представили као запослени у Дому културе рекли су екипи Инсајдера да су добили наређење да не могу да пусте новинаре Б92 на седницу, која је иначе отворена за јавност. Једно од објашењења које су новинари Инсајдера добили јесте да су представници општина тражили да се забрани улаз Б92 да не би дошло до инцидената. Представници осталих медија ушли су на седницу, а нико од њих није поставио питање, нити протествовао због тога што се екипи Инсајдера ускраћује право на извештавање”, наводи се на сајту Инсајдера.

Одборницима је подељен закључак у којем се даје подршка властима да “испита правилности трошења буџетских средстава” и да се против појединаца који су злоупотребили средства предузму законске мере.

“Осуђујемо наручене кампање неких медија (Б92) за медијску сатанизацију целокупног српског народа на Косову и Метохији са посебним акцентом на Србе на северу Покрајине у вези трошења буџетских средстава са циљем разбиљања јединства грађана и њиховог конфромтирања са другим грађаним државе Србије”, наводи се у закључку о којем треба да се гласа на седници.

Инсајдеров серијал "Патриотска пљачка" који говори о злоупотребама и пљачки државног новца намењеног Косову узнемирио је српске лидере на северу покрајине. 

Остали новинари присуствују данашњој седници на којој учествују одборници општина Звечан, Косовска Митровица, Лепосавић и Зубин Поток.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси