Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нишка РТВ 5 пред гашењем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 10. 2012.

Аутор: В. Т. Извор: Блиц

Нишка РТВ 5 пред гашењем

Најгледанија и најстарија локална ТВ станица у Нишу - РТВ 5 је пред гашењем јер сваког тренутка може да им буде забрањено емитовање програма.

Због огромних дугова за неплаћање фреквенције Републичка радиодифузна агенција (РРА) одузела је крајем августа фреквенцију РТВ 5, а по њиховом налогу 10.

октобра је искључена из кабловских система СББ, а од пре три дана не може више да се види на каблу “Коперникуса”. Нишлије програм РТВ 5 засада могу једино да прате преко кабловског система Јотел и сајта ове телевизије-ww.ртв5.рс.

“Наша судбина је за сада неизвесна, али смо одлучили да се боримо, па ћемо, ако нам забране рад у студију, Нишлијама емитовати програм с улица. Скоро 19 година ТВ 5 је градила поверење гледалаца. Морамо да се изборимо за егзистенцију 50 запослених на РТВ 5“, каже главна и одговорна уредица РТВ 5 Слађана Остојић.

Она истиче да РТВ 5 није добијала ни динар из градске касе иако има највећи рејтинг у Нишу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси