Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обућину оптужују да је Мила Штула, она каже да је се не сећа, али зна ко се сећа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2022.

Аутор: Н1 Извор: Н1

Обућину оптужују да је Мила Штула, она каже да је се не сећа, али зна ко се сећа

Новинарка Нове С Јелена Обућина добила је претње после једног уводника, чије речи су таблоиди изврнули и представили као још један напад на безбедност председника Александра Вучића.

Небојша Крстић, Драган Ј. Вучићевић, па на крају и сам председник Александар Вучић почели су да је зову Мила Штула, по некадашњој водитељки РТС-а која је у Дневнику читала коментаре у којима је дискредитована опозиција и противници режима Слободана Милошевића.

Обућина је за Н1 рекла да се Миле Штуле не сећа и да је у време када је она радила имала тек осам година, али да председник сигурно зна јер се тада спремао за место министра информисања.

Обућина је у Новом дану на Н1 подсетила да је претњама које је добила претходила мини кампања на ТВ Пинк. Случај је пријавила полицији, али до сада није добила повратну информацију докле су ти процеси стигли.

„Ја сам имала тезу да ако је психопата, неки индивидуалац, они ће га наћи, и наћи ће га брзо. А ако је у питању прокси сервер онда знамо ко је… Све су то председникови људи који воде хајку и кампању. Имају зајендиче фотографије са прослава, крштења, свадби, сланаја у војску. Они воде хајку. Епилог може да буде неки психопата који до детаља објашњава шта би вам радио или може да буде прокси сервер“, казала је новинарка Нове С.

Напомиње да она није никакав посебан случај, и да је свим мислећим новинарима прећено или су ометани у раду или су омаловажавани.

Обућину су подржали америки амбасадор у Београду Кристофер Хил, амбасадори Холандије, Француске, Оебса, али и председник Српске академије наука и уметности Владимир Костић.

Она је казала да је јако захвална амбасадорима на подршци.

„Холандска амбасада је реаговала, видећу амбасадора Оебса и Француске. Ја те људе не познајем. То су земље које баштине слободу медија. Изненађена сам том реакцијом, али ме она и охрабрује и захвлајујем се“, рекла је Обућина.

Истакла је да је подршка америчког амбасадора озбиљна подршка у тренутку када јој је била неопходна.

„Али то су прозападне амбасаде и они знају шта значи слобода медија и како подржати медије када су угрожени“, истакла је Обућина.

Како каже, још је наивна, па је очекивала да ће и председник када буде имао времена осудити претње које је добила. Уместо тога, Вучић ју је назвао Мила Штула.

„Ја се ње не сећам, о њој сам читала на интернету. Када је она радила ја сам имала осам година. Сигурна сам да председник зна, јер се он тада спремао за своју позицију министра информисања у којем је тачно показао шта мисли о слободним медијима и то га апсолутно не попушта до данашњег дана“, рекла је Обућина.

Програмски директор Н1 Игор Божић истакао је да се не сећа да је Вучић својевремено критиковао рад Миле Штуле.

„Не сећам се да је критковао и да му се нешто није свиђало шта Мила Штула у својим коментарима у Дневнику за време рата пропагира. Напротив, мислим да му се врло свиђало то“, рекао је Божић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси