Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Поповић: Власт заслужна за угрожавање независности Савета РЕМ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 12. 2022.

Аутор: Бета Извор: Бета

Поповић: Власт заслужна за угрожавање независности Савета РЕМ-а

Чланица Савета Регулаторног тела Србије за електронске медије (РЕМ), Јудита Поповић изјавила је за ТВ Н1 да је "власт у Србији заслужна за угрожавање независности" Савета РЕМ-а.

Она је навела да се не осећа угрожено и да је "потпуно непотребна и потпуно исхитрена" била вечерашња седница Савета РЕМ-а који је потом саопштио да обуставља рад, за шта су разлози "бројни", а "кулминирали су чињеницом да је последњих дана озбиљно угрожена независност у раду и њихова безбедност". Пошто на конкурсу летос дозволу нису добиле телевизије Н1 и Нова С, Савет РЕМ је навео да се "притисци којима је РЕМ изложен могу упоредити с директним позивањем на линч целе институције и појединаца у њеном саставу".

Чланица Савета Јудита Поповић је медјутим рекла да је "угрожена независност РЕМ-а, али је погрешна адреса... да су то цивилни сектор, опозиционе странке и независни медији. Врло добро се зна ко угрожава независност РЕМ-а, а то је превасходно ова власт".

Додала је да се на вечерашњој седници Савета РЕМ гласало телефонским путем, и да је већина одлучила да то тело од сутра обустави рад.Она је рекла да је седница заказана и одржана у веома кратком року, и да је "одлука о штрајку РЕМ-а" усвојена са седам гласова за, и два против.

"Ја се не осећам угрожено и сматрам да је седница била потпуно непотребна и исхитрена. На крају крајева, када се прича о независности РЕМ-а, треба да се добро простудира ситуација, а не да се једним памфлетом обрати јавности тако једна угледна институција", оценила је Поповић саопштење Савета РЕМ-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси