Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коментар Бранка М. Жујовића међу пет награђених у оквиру глобалне медијске награде Пута свиле
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 12. 2022.

Извор: gradsubotica.co.rs

Коментар Бранка М. Жујовића међу пет награђених у оквиру глобалне медијске награде Пута свиле

Коментар новинара Бранка М. Жујовића “На реду је раст српског извоза”, објављен у недељнику Печат 26. априла 2019.године, нашао се међу пет награђених коментара у избору савета Медијске мреже Пута свиле (Белт анд Роад Неwс Нетwорк – БРНН) који чине представници 38 медија из 23 земље.

Жујовићу је припала новчана награда у износу од 50.000 јуана, односно око 7 хиљада долара.

Прва награда за коментар припала је Мубараку Мугабоу из Уганде.

Савет BRNN-а основан је 2019. године, а годину дана касније објављено је да је установљена глобална медијска награда Пута свиле названа “Силк Роад Глобал Неwс Аwард”.

У конкурекцији за награду било је 4.485 текстова из 80 земаља и региона.

Жири је заседао је у редакцији дневног листа Женмин жибао 20. јула ове године и у понедељак када су саопштена имена добитника награда.

Поред награде за коментар, глобалне медијске награде на Путу свиле додељене су и у области извештавања, фотографије, видео прилога и борби против ковида 19, а додељена је и награда за посебан допринос информисању на путевима свиле која је припала Мушахиду Хусеину Саиду из Пакистана.

Према најави ФангаЂангшана, заменика главног и одговрног уредника листа Женмин жибао, који је председавао жиријем, церемонија уручења награда биће одржана током 2023. године у Пекингу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси