Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кантар прети из затвора: Страдаће неко невин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 05. 2023.

Аутор: ОК радио Извор: Јавни сервис

Кантар прети из затвора: Страдаће неко невин

Пред Основним судом у Врању у петак поново није одржан главни претрес на суђењу Дејану Николићу Кантару због кривичног дела угрожавање сигурности Оливере Владковић, власнице ОК Радија, као и Светлане Иванов, запослене у овој медијској кући.

У 12 сати требало је да буде одржано друго рочиште у овом предмету, али пошто Николићу позив за суђење није уручен у одговарајућем временском периоду, нису испуњене процесне претпоставке, те је суд  као и прошли пут, одложио главни претрес за 23. јун.

Од дана уручења позива, па до заказаног суђења, требало би да прође 8 дана, што у овом случају није испуњено, за свега неколико сати разлике од момента уручења, до почетка суђења, термина који је управо одредио Основни суд у Врању.

Овде не би требало занемарити ни чињеницу да је Окружни затвор, где је Николић на издржавању казне, на свега десетак метара од зграде Основног суда.

Такође, на претходном рочишту суд је затражио од ЗЦ Врање, достављање целокупне документације о лечењу и интервенцијама у вези Николића, јер му је неколико пута баш на дан одржавања суђења позлило, те су она одлагана, као што је случај и са овим предметом.

Надлежне службе ЗЦ Врање, нису то учиниле. Међутим, Николић је суду у међувремену доставио извештаје физијатра, у којима му се препоручује строго миромање и одсуство кретања.

Оно што је обележило данашње рочиште је захтев Николића, који је упутио суду, тражећи искључење јавности из овог и других предмета који се односе на њега.

– Страдаће неко невин, као што сам и ја невин у судским процесима, па захтевам да се искључи целокупна јавност и чланови моје породице.

Желим да суђење које предходи (предстоји, при. аутора) буде затвореног типа због моје сигурности – написао је Николић у свом захтеву суду.

Тужилаштво није уважило овај захтев, а суд ће тек одлучити о њему.

На данашњем рочишту се нису појавили ни адвокати Николића, те је због целокупних околности њему повређено и право на припрему одбране, како је суд образложио.

Након изласка из Палате правде Веран Матић, члан Сталне радне групе за безбедност новинара, оценио је да се ради о очигледној опструкцији суђења и најавио је да ће затражити проверу безбедности  оштећених у ОК Радију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси