Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Компромисно решење за јавна медијска предузећа?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 12. 2012.

Извор: Фонет

Компромисно решење за јавна медијска предузећа?

Председница скупштинског Одбора за културу и информисање Весна Марјановић изјавила је данас да, поводом примедби медијске заједнице на предлог закона о јавним предузећима који се односи и на информисање, постоји "компромисно решење".

 

"Компромисно решење је да се област информисања избрише из члана 2 Закона о јавним предузећима, а да се прелазним одредбама дефинише да ће статус медија, које је основала локална самоуправа, односно држава, остати непромењен све док ти медији не уђу у процес приватизације", рекла је Марјановић новинарима у Скупштини Србије.

Демократска странка и Либерално демократска партија упозориле су током данашње скупштинске расправе о Закону о јавним предузећима и Закону о ауторским правима, да јавна радио дифузна предузећа, чији су оснивачи локалне самоуправе, и државна новинска агенција Тањуг, која је јавно предузеће, нису у истој ситуацији као јавни сервиси Радиотелевизија Србије (РТС) и Радиотелевизија Војводине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси