Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сарадња Српске научне телевизије и ЦПН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2012.

Аутор: М. К. Извор: Преглед

Сарадња Српске научне телевизије и ЦПН-а

Српска научна телевизија (СНТ) и Центар за промоцију науке (ЦПН) потписали су протокол о сарадњи.

Протокол су потписали директорка ЦПН-а Александра Дрецун и генерални директор СНТ-а Јаков Петровић.

ЦПН је државна институција надлежна за промоцију и популаризацију науке и део је стратешког програма развоја Србије као економије знања, у којој иновативност и повезаност представљају кључне ресурсе. Српска научна телевизија је непрофитна телевизијска станица која се бави популаризацијом и промоцијом науке, културе и уметности и има за циљ да наведене области добију своје заслужено место на медијској сцени Србије.

С обзиром на то да су обе стране део стратешког плана уско везаног за образовање и науку, нашли су и заједнички циљ и интерес да уђу у сарадњу која ће се пре свега огледати у промовисању науке и образовања кроз реализацију заједничких пројеката, као и праћења свих пројеката и догађаја које организује ЦПН од стране Српске научне телевизије.

Српска научна телевизија од свог оснивања прати сва битна дешавања ЦПН-а. Овим протоколом смо само потврдили нашу успешну сарадњу и отворили низ нових могућности за даљи заједнички рад у циљу популаризације и промоције науке, рекао је генерални директор СНТ-а Јаков Петровић.

Очекује се да СНТ наредних дана склопи сарадњу с још неком од институција, факултета и института у држави и иностранству, како би гледаоцима пружили што бољи едукативни програм и остварили своје циљеве везане за популаризацију и промоцију науке и културе.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси