Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Синиша Ковачевић поднео оставку на место председника Одбора за културу, разлог - РЕМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 05. 2023.

Аутор: Н1 Извор: 021.рс

Синиша Ковачевић поднео оставку на место председника Одбора за културу, разлог - РЕМ

Посланик Синиша Ковачевић и потпредседник Народне странке поднео је неопозиву оставку на место члана и председника Одбора за културу и информисање.

"Чини ми се да мој интелектуални и морални плато није адекватан позицији која се тамо заузима", рекао је Ковачевић, обраћајући се у Скупштини Србије. 

Он је рекао да је суочен са апсолутним неслагањем са усвојеним извештајем РЕМ-а за који је рекао да је нетачан, тенденциозан, нестручан, неконзистентан, а додао је и да му није било, прегласавањем, омогућено да говори и извести о темама које су биле на дневном реду одбора. 

У извештају РЕМ-а нису помињани разлози за генезу и раст насиља, није постојала ни трунка самокритике, указивање на евентуалну моралну и политичку одговорност, напротив - био је то извештај пун самохвале и самозадовољства, додао је.

 Рекао је, да су чланови РЕМ-а ту да би их питао колико су опомена изрекли, казни, колико су пута интервенисали да се спаси дигнитет и медија и њихових конзумената. 

"Мислим да чланови РЕМ-а нису свесни својих моралних и историјских одговорности, верујем да чак нису ни свесни колики су терет натоварили на нејака плећа. Од њих зависи висина демократског хоризонта и ограничења свевласти једног човека, ко год то био. Постепено су се претворили у послушне сараднике власти", навео је. 

Нема, како каже, замерке на елаборате којима су националне фреквенције добијене, наводећи да су коректни, али да је проблем у томе што се ти елаборати апсолутно не поштују, док реакција РЕМ-а изостаје. Покушај јавности да на то укаже проглашава се нападом на РЕМ, навео је. 

Он је оценио да "никада ниједан председник у модерној епохи није толико волео и злоупотребљавао управо оне медије које РЕМ треба да контролише". Овај РЕМ то не зна да октроише, нагласио је. 

Он је оштро и с пуно критике говорио о начину излагања Небојше Бакареца који је у Скупштини Србије представљао извештај, пошто је Ковачевић то одбио да учини.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси